Best Mistakes

Heb je ooit geprobeerd een moeilijk liedje te zingen, waarbij je na eindeloos oefenen bepaalde noten nog niet raakte, niet goed uitkwam met je ademhaling of steeds bleef struikelen over dezelfde melodieën? The struggle is real with this one. Hoe frustrerend dit ook is, onthoud één ding. Succes: 20% strategie en 80% mindset.

Wat is de eerste gedachte voordat je begon met zingen? Je mindset bepaalt namelijk voor een groot deel hoe je de technieken tot uiting zal brengen en hoe je zal klinken. De uithaal waarvoor je bang bent, zal je waarschijnlijk niet in één keer halen (niet dat dit erg is, maar daar kom ik later op terug). Een positieve instelling zal je helpen! Dit hoeft niet per se te betekenen dat je tegen jezelf moet zeggen dat het je hoe dan ook gaat lukken, wat misschien heel onnatuurlijk of onoprecht voelt. Je kan al beginnen met de gedachte 'deze uitdaging ga ik aan!'. Geloof me, je zal het verschil merken!

Fouten maken is onvermijdelijk en nodig (read that again). Je brein heeft de fout nodig als trigger om te leren. Je hersenen werken namelijk oplossingsgericht. Maak jij een fout? Dan gaat je brein direct op zoek naar een manier om deze fout op te lossen. Fouten voorkomen is dus eigenlijk een van de grootste fouten die je kunt maken!

Twijfel niet langer en ga dat uitdagende nummer oefenen, met behulp van de volgende stappen:

1. Enthousiasme is key. Je gaat eindelijk dit leuke liedje zingen!
2. Begin, zonder teveel na te denken.
3. Maak die fout, laat het gebeuren en lach erom! De volgende keer gaat het vast beter!
4. Adem diep in en uit.
5. Herhalen, herhalen en herhalen!

Zijn er specifieke punten waarbij je fouten blijft maken? Kom een keertje langs! We kijken samen naar de technieken, trucs en de juiste mindset om jouw favoriete liedje te leren zingen (met en zonder de nodige fouten)!


Zingen tegen de winterdip!

Winter is here! De eerste sneeuwvlokjes hebben we gezien en dat betekent voor veel mensen het begin van een winterdipje. 
Maar wat kan je hier aan doen? Zing! 

Get out of your own way

Je kan jezelf nu eenmaal enorm in de weg zitten. De oorzaak hiervan is alleen niet altijd even duidelijk. Misschien onderschat je jezelf, of ben je bang om fouten te maken? Vind je jezelf niet goed genoeg of weet je simpelweg niet hoe je iets voor elkaar kan krijgen? Allemaal dingen die je met simpele tips en trucs uit de weg kan werken!

Rebuild

Tip van de dag: richt je vooral niet op het afleren van oude gewoonten, maar op het aanleren van nieuwe gewoonten! Het is voor velen makkelijker om te focussen op iets nieuws. 
Waarom? Ik vertel het je!