COURAGE

We zien het al helemaal voor ons, alle mogelijke negatieve uitkomsten van die ene situatie. Deze gedachten maken je al nerveus en angstig, stel je voor hoe je je voelt als die situatie er ook echt is...

Eigenlijk is dit best gek, we visualiseren de verkeerde kant op! We zien alle negatieve mogelijkheden voor ons, maar kunnen de situatie ook positief benaderen. Je stelt je dan voor hoe de situatie zou verlopen als het goed zou gaan. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Zo kan je je proberen voor te stellen hoe een situatie verloopt vanuit jezelf. Je visualiseert je handelingen, gevoelens en gedachten. Daarnaast kan je een situatie inbeelden vanuit een bird-view. Beide manieren zullen je laten zien hoe je de situatie positief kan benaderen en dat je niet bang hoeft te zijn!

Visualisaties zijn mentale strategieĆ«n, welke je kunnen helpen om een betere uitkomst te creĆ«ren. Wanneer je het visualiseren traint, ben je eerder in staat om dit na te doen. Visualisatie kan een enorme boost voor je zelfvertrouwen zijn, wanneer je het in je voordeel leert te gebruiken. Daarnaast is een positieve visualisatie goed voor je motivatie en zal het je minder nerveus maken. Hoe vaker je een enge situatie aangaat, en hoe vaker je een positieve uitkomt visualiseert, hoe moediger je je zult voelen! 

Wanneer je een positieve gebeurtenis visualiseert, activeer je ook biochemische processen in je lichaam. Deze processen hebben een positief effect op je hormonen, emoties en je lichaam.

Al met al is visualisatie dus een perfecte strategie voor oproepen van een rustige, vooral positieve stemming en zal het je helpen je angsten te overwinnen!


Rebuild

Tip van de dag: richt je vooral niet op het afleren van oude gewoonten, maar op het aanleren van nieuwe gewoonten! Het is voor velen makkelijker om te focussen op iets nieuws. Waarom? Ik vertel het je!Het Energiebudget

Waar krijg jij energie van? Het bijhouden van een energiebudget klinkt misschien raar en als een moeilijke, saaie, 'dit ga ik toch niet doen'-huiswerkopdracht, maar het kan ZO veel goeds met zich meebrengen! 


Hide

Je openstellen is altijd moeilijk, al helemaal met zang. Je legt een stukje van jezelf bloot. Je bent tenslotte je eigen instrument. Hoe kan je jouw emoties laten zien, zonder je te willen verstoppen?