Herhaling = Key

Het ontwikkelen van een nieuwe gewoonte duurt minimaal 21 dagen. De goede voornemens van dit jaar hebben dus ongeveer een maandje nodig om in je routine opgenomen te worden. Dit heeft alles te maken met het proces van gewenning.

Neem een goede buikademhaling als voorbeeld. Als je het gewend bent om hoger te ademen, kan een buikademhaling veel tijd vragen en, in de ogen van velen, ook veel moeite. Het verschilt natuurlijk per nieuwe gewoonte hoe veel tijd het exact zal kosten, maar er is een minimum van 21 dagen gesteld. Stel je voor dat je 21 dagen lang iedere dag start met een fijne ademhalingsoefening om de buikademhaling te triggeren. Op deze manier kan je je doel opbreken in kleine stapjes en dit 21 dagen uitproberen! Je raakt langzaam gewend aan het uitvoeren van de oefening en het zal een plekje in je routine gaan vervullen. Wil je dat een gewoonte in een automatisme verandert? Neem dan nog een maand of twee de tijd hiervoor. De buikademhaling zal na deze tijd als vanzelf gaan!

De boodschap hier: heb geduld! Word ook vooral niet kwaad op jezelf als iets niet meteen lukt, je even terug bent gevallen in oude gewoonten of je niet meteen resultaat opmerkt. Houd in gedachten dat de te investeren tijd afhankelijk is van het doel en het per persoon ook verschil zal maken. Wat wel voor iedereen gelijk zal zijn, is dat het een kwestie is van beginnen. Het draait allemaal om mindset!

PS: Hulp nodig? Let me know!


The Psychology of Music

Mensen houden van muziek, maar hier zit veel meer achter dan enkel een favoriet liedje. Wist je bijvoorbeeld dat je brein reageert op verschillende aspecten van muziek? En dat je gezondheid positief wordt be├»nvloed door leuke liedjes? En dat je productiever, en misschien zelfs slimmer wordt van muziek? 

Rebuild

Tip van de dag: richt je vooral niet op het afleren van oude gewoonten, maar op het aanleren van nieuwe gewoonten! Het is voor velen makkelijker om te focussen op iets nieuws. Waarom? Ik vertel het je!


Zingen tegen de winterdip!

Winter is here! De eerste sneeuwvlokjes hebben we gezien en dat betekent voor veel mensen het begin van een winterdipje. Lees hier wat jij kan doen om dit te voorkomen!