Het Energiebudget

Waar krijg jij energie van? Het bijhouden van een energiebudget klinkt misschien raar en als een moeilijke, saaie, 'dit ga ik toch niet doen'-huiswerkopdracht, maar het kan ZO veel goeds met zich meebrengen! 

Het (her)kennen van jouw energiebudget kan helpen bij het maken van keuzes en stellen van prioriteiten. Ook zorgt het ervoor dat je sterker in je schoenen staat, zekerder zijn van jezelf bent en daarbij voor keuzes die je maakt. Maar hoe werkt het dan?

Er zijn verschillende momenten waarbij het energiebudget van pas komt. Sta je tegenover een moeilijke keuze? Check je budget! Je begint met het stellen van de volgende vraag: waar krijg ik energie van? Het opladen van je batterij is natuurlijk een belangrijke start; je kunt niet besteden wat je niet hebt. Daarna ga je voor alle opties na hoeveel energie het je zou kosten. Is je budget nog in balans?

Je ziet het al: balans is het uitgangspunt! Dit geldt ook voor muziek en zang. Met de juiste dosering van energie, zal je merken dat het fysieke aspect van zang gemakkelijker wordt, het overbrengen van emotie resultaat krijgt en je niet alleen energie steekt in het zingen, maar er ook energie voor terugkrijgt!


Herhaling = Key

Het ontwikkelen van een nieuwe gewoonte duurt minimaal 21 dagen. De goede voornemens van dit jaar hebben dus ongeveer een maandje nodig om in je routine opgenomen te worden. Hoe dit precies werkt? 


Best Mistakes

Heb je ooit geprobeerd een moeilijk liedje te zingen, waarbij je na eindeloos oefenen bepaalde noten nog niet raakte, niet goed uitkwam met je ademhaling of steeds bleef struikelen over dezelfde melodieën? The struggle is real with this one. Hoe frustrerend dit ook is, onthoud één ding. Succes: 20% strategie en 80% mindset.

Courage

We zien het al helemaal voor ons, alle mogelijke negatieve uitkomsten van die ene situatie. Deze gedachten maken je al nerveus en angstig, stel je voor hoe je je voelt als die situatie er ook echt is...