Zingen tegen de winterdip!

Winter is here! De eerste sneeuwvlokjes hebben we gezien en dat betekent voor veel mensen het begin van een winterdipje. 

Wist je dat meer dan 500.000 Nederlanders last hebben van een winterdip? Een winterdip wordt veroorzaakt door de seizoensomschakeling. We krijgen te maken met korte, donkere en vooral koude dagen. Je lichaam produceert hierdoor extra slaaphormonen (winterslaap, please). Ja, je slaapt waarschijnlijk beter, maar deze hormonen hebben ook een negatief effect op je stemming, concentratie- en prestatievermogen. Bovendien ben je vatbaarder voor de griep. Maar wat kan je hier aan doen?

ZING! Geloof me, het werkt!

Wanneer je zingt, kunnen bacteriën zich minder goed nestelen in je neus en keel. Daarbij maak je tijdens het zingen meer antistoffen en endorfine aan. Zingen maakt je daardoor minder vatbaar voor de griep, beschermt je tegen virussen, versterkt je immuunsysteem en geeft je energie!

The Psychology of Music

Mensen houden van muziek, maar hier zit veel meer achter dan enkel een favoriet liedje. Wist je bijvoorbeeld dat je brein reageert op verschillende aspecten van muziek? En dat je gezondheid positief wordt beïnvloed door leuke liedjes? En dat je productiever, en misschien zelfs slimmer wordt van muziek? 

Courage

We zien het al helemaal voor ons, alle mogelijke negatieve uitkomsten van die ene situatie. Deze gedachten maken je al nerveus en angstig, stel je voor hoe je je voelt als die situatie er ook echt is...


Herhaling = Key

Het ontwikkelen van een nieuwe gewoonte duurt minimaal 21 dagen. De goede voornemens van dit jaar hebben dus ongeveer een maandje nodig om in je routine opgenomen te worden. Hoe dit precies werkt?