Music and the Brain

Wist jij dat je brein reageert op verschillende elementen waaruit muziek ontstaat? En dat je gezondheid positief wordt beïnvloed door leuke liedjes? En dat je productiever, kan worden door muziek? 

Je brein is een complex orgaan, bestaande uit miljarden neuronen die met elkaar in verbinding staan. Je hersenen coördineren je bewegingen, gedrag, belangrijke lichaamsfuncties als ademhaling en bloeddruk en besturen je sensorische systemen. Je hersenen zijn de bron van beweging, geheugen, bewustzijn en emotie.

Je hersenen reageren dan ook op een bijzondere manier op muziek! Het orgaan reageert op tonen, ritme en op de tekst van een liedje. Doordat hiervoor verschillende delen van de hersenen worden gebruikt, is bijna het gehele brein actief, wanneer het luistert naar muziek. Het is dus ook niet zo gek dat muziek maken en beluisteren veel positieve effecten kent, zoals het bevorderen van creativiteit en je taalvaardigheid. Muziek heeft ook een positief effect op pijnperceptie, het vermindert stress en zorgt voor fijne ontspaning. Dit allemaal door de juiste prikkeling: muziek!

Door alle studies die zijn gedaan, de vele onderzoeken die hebben plaatsgevonden en alle positieve effecten die zijn gevonden, ben ik overtuigd! Muziek luisteren, instrumenten bespelen en zingen is mega goed voor je brein!

Wil jij je hersenen gezond houden samen met InTune? 
Kom snel langs voor een sessie, waarin ik je graag meer vertel over muziek, zang en het gezonde brein!


Best mistakes

Heb je ooit geprobeerd een moeilijk liedje te zingen, waarbij je na eindeloos oefenen bepaalde noten nog niet raakte, niet goed uitkwam met je ademhaling of steeds bleef struikelen over dezelfde melodieën? The struggle is real with this one. Hoe frustrerend dit ook is, onthoud één ding. Succes: 20% strategie en 80% mindset.

Zingen tegen de winterdip!

Winter is here! De eerste sneeuwvlokjes hebben we gezien en dat betekent voor veel mensen het begin van een winterdipje. 
Maar wat kan je hier aan doen? Zing! 

Get out of your own way

Je kan jezelf nu eenmaal enorm in de weg zitten. De oorzaak hiervan is alleen niet altijd even duidelijk. Misschien onderschat je jezelf, of ben je bang om fouten te maken? Vind je jezelf niet goed genoeg of weet je simpelweg niet hoe je iets voor elkaar kan krijgen? Allemaal dingen die je met simpele tips en trucs uit de weg kan werken!