Rebuild

Tip van de dag: richt je vooral niet op het afleren van oude gewoonten, maar op het aanleren van nieuwe gewoonten! Het is voor velen makkelijker om te focussen op iets nieuws. Waarom? Ik vertel het je!

Wanneer je de focus legt op het afleren van oude gewoonten, geef je aandacht aan de dingen die je juist niet wilt doen. Je start dus al met een negatieve focus. Een dieet wordt bijvoorbeeld veel gemakkelijker, wanneer je denkt aan al het voedsel wat je wel mag consumeren, in plaats van te bedenken wat je allemaal moet missen. De gedachte aan het wegwerken van een hele reep chocolade maakt het niet makkelijker om er vanaf te blijven. Bedenk liever wat voor een heerlijke salade je voor jezelf gaat maken! Ik weet niet heel veel van diëten, maar dit voorbeeld geldt voor bijna alle aan te leren gewoonten. Een positief gerichte focus is een goed begin! 

Naast een positievere start, maakt iets nieuws ons snel nieuwsgierig. Nieuwe gewoonten aanleren is iets wat uitdagend is, prikkelt en onbekend is. Je gaat buiten je comfortzone, wat maakt dat je een nieuwe kant van jezelf ontwikkelt. Dit is ook meteen een goede motivatie. Het focussen op nieuwe handelingen vraagt veel aandacht, maar inspireert je tegelijkertijd! Daarbij sluit het aan op je doel; je weet waar je naartoe werkt, wat het makkelijker maakt om je te houden aan eventuele aanpassingen. 

Tot slot: oude acties leiden af! Het is erg makkelijk om op je oude gewoonten terug te vallen. Het kost je misschien weinig moeite en aandacht, maar het kost je waarschijnlijk juist meer energie (je wordt er niet vrolijker van!).

Laat je niet afleiden door gewoonten waar je van af wilt, laat je inspireren door je doelen!


Best Mistakes

Heb je ooit geprobeerd een moeilijk liedje te zingen, waarbij je na eindeloos oefenen bepaalde noten nog niet raakte, niet goed uitkwam met je ademhaling of steeds bleef struikelen over dezelfde melodieën? The struggle is real with this one. Hoe frustrerend dit ook is, onthoud één ding. Succes: 20% strategie en 80% mindset.

Courage

We zien het al helemaal voor ons, alle mogelijke negatieve uitkomsten van die ene situatie. Deze gedachten maken je al nerveus en angstig, stel je voor hoe je je voelt als die situatie er ook echt is...


Herhaling = Key

Het ontwikkelen van een nieuwe gewoonte duurt minimaal 21 dagen. De goede voornemens van dit jaar hebben dus ongeveer een maandje nodig om in je routine opgenomen te worden. Hoe dit precies werkt?