Warming up

A dream written down with a date becomes a goal
A goal broken down into steps becomes a plan
A plan backed by action makes your dreams come true


Voor je aan je master plan begint om dat ene doel te halen, is het misschien handig om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Wil je bijvoorbeeld leren hoe je een lastige noot moet belten? Laten we beginnen!

Begin met een goede warm-up. Wat je doel dan ook mag zijn, een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dus, vooral wanneer je gaat belten, voor een goede voorbereiding. Let hierbij op je houding: rol je schouders los en strek je nek. Zorg ervoor dat je armen ontspannen langs je lichaam bewegen en masseer je wangen en nek als dat nodig is. Neem een paar diepe zuchten, zodat ook je buik goed ontspannen is. Tot slot zet je je voeten plat op de grond, ga je rechtop staan en leun je een klein beetje naar voren.

Wie mee heeft gedaan aan het Summerschool Program weet dat er nu vocale oefeningen volgen. Hiervoor zijn ontelbaar veel opties, maar begin voor nu met neuriƫn (zing de letter M). Ga hierbij op zoek naar een ontspannen manier van zingen; het hoeft je bijna geen moeite te kosten! Wil je kennismaken met meer warm-up oefeningen? Boek een sessie en we nemen de best passende oefeningen door!

Kan je nu beginnen met volume maken? Ga je gang! Je stem is, na het doen van een aantal vocale oefeningen, voldoende opgewarmd om uitgedaagd te worden. Zorg voor een goede buikademhaling (erg belangrijk!), een open postuur (denk: superman!) en span je spieren goed aan op het moment dat je inzet!

De laatste stap voor het behalen van je doel: herhaling. Het is ontzettend belangrijk dat je blijft oefenen, zelfs als het gaat om warm-ups! Bepaal voor jezelf de meest gunstige tijd om te zingen en je stem te trainen, maak hier tijd voor en zorg ervoor dat het deel uit gaat maken van je dagelijkse of wekelijkse routine. Op deze manier heb je jezelf perfect voorbereid op het behalen van jouw doel en belt je de noot in no time!


Zingen tegen de winterdip!

Winter is here! De eerste sneeuwvlokjes hebben we gezien en dat betekent voor veel mensen het begin van een winterdipje. 
Maar wat kan je hier aan doen? Zing! 

Get out of your own way

Je kan jezelf nu eenmaal enorm in de weg zitten. De oorzaak hiervan is alleen niet altijd even duidelijk. Misschien onderschat je jezelf, of ben je bang om fouten te maken? Vind je jezelf niet goed genoeg of weet je simpelweg niet hoe je iets voor elkaar kan krijgen? Allemaal dingen die je met simpele tips en trucs uit de weg kan werken!

Rebuild

Tip van de dag: richt je vooral niet op het afleren van oude gewoonten, maar op het aanleren van nieuwe gewoonten! Het is voor velen makkelijker om te focussen op iets nieuws. 
Waarom? Ik vertel het je!