Work-out zonder sportschool!

Was het ook jouw voornemen om gezonder te leven? Goed nieuws! Het is niet meer nodig om vier keer per week met tegenzin naar de sportschool te rennen. Zingen is namelijk een super goede work-out!

Door zang train je enorm veel spieren. Een goede ademsteun vereist spanning van al je buikspieren (voor- en zijkant!). Ook de spieren in je rug en ribben gebruik je in dit proces. Je zult hierdoor niet alleen beter zingen; je houding zal ook verbeteren. Tijdens het zingen moet je vanuit je middenrif ademen, waardoor meer zuurstof door je longen wordt opgenomen en je conditie opbouwt.

Wat zingen al helemaal de perfecte work-out maakt, is dat je - net als tijdens het fitnessen - endorfine (het gelukshormoon) aanmaakt. De productie van stresshormonen zal verminderen en je immuunsysteem krijgt een flinke boost!

Wie wordt mijn work-out buddy?


Het Energiebudget

Waar krijg jij energie van? Het bijhouden van een energiebudget klinkt misschien raar en als een moeilijke, saaie, 'dit ga ik toch niet doen'-huiswerkopdracht, maar het kan ZO veel goeds met zich meebrengen! 


Hide

Je openstellen is altijd moeilijk, al helemaal met zang. Je legt een stukje van jezelf bloot. Je bent tenslotte je eigen instrument. Hoe kan je jouw emoties laten zien, zonder je te willen verstoppen?


Rebuild

Tip van de dag: richt je vooral niet op het afleren van oude gewoonten, maar op het aanleren van nieuwe gewoonten! Het is voor velen makkelijker om te focussen op iets nieuws. Waarom? Ik vertel het je!